De 20-jarige student die al enkele dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis lag na een uit de hand gelopen studentendoop, is overleden. Dat bevestigt de burgemeester van zijn thuisgemeente Edegem, Koen Metsu. Mogelijk heeft een grote – verplichte – inname van visolie een belangrijke rol gespeeld in de dood van de jongen.

Een studentendoop van studentenclub "Reuzegom" (die Antwerpse studenten verenigt aan de KU Leuven) is eergisteren dramatisch uit de hand gelopen. Drie studenten belandden in het ziekenhuis, één ervan in zeer kritieke toestand.

De 20-jarige jongen is vandaag aan zijn verwondingen overleden. De twee andere studenten, een jongen van 19 uit Hove en een jongen van 20 uit Zandhoven, liggen nog in het ziekenhuis.

De studenten hadden enkele dagen geleden op een afgelegen plek in een bos in Vorselaar allerlei proeven moeten uitvoeren. Het Antwerpse parket onderzoekt de doodsoorzaak nog, maar mogelijk heeft een – verplichte – inname van visolie een belangrijke rol gespeeld in de dood van de jongen.

Visolie is namelijk heel zout. "Ons lichaam wil blijven functioneren en gaat dat compenseren door heel veel vocht vast te houden. Daardoor zwellen je hersenen, waardoor je organen uitvallen", vertelde spoedarts Jan Stroobants aan Radio 2 Antwerpen. (VRT NWS)